Bizimkiler'in Cemil'i Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

Bizimkiler'in Cemil'i Yıllar Sonra Ortaya Çıktı
Fenomen dizi Bizimkiler’de canlandırdığı ‘Cemil’ karakteriyle 90’lı yıllara damga vuran ancak son yıllarda kabuğuna çekilen oyuncu Uğurtan Sayıner, önceki gün Levent’teydi.

Yaklaşık 6 yıldır İzmir’de yaşadığını belirten sanatçı, tiyatroya devam ettiğini söyledi. “Namerde muhtaç değilim” diyen Sayıner, “Günümüz sanatçılarının derdi para olmuş” diye dert yandı.

BİZİMKİLER'E NE OLDU?

Uğurtan Sayıner, Bizimkiler dizisinde Cemil karakterine hayat veriyordu. Ünlü oyuncu, 'Sevim koşşş' repliği ile hafızalara kazındı.

UĞURTAN SAYINER KİMDİR?

Uğurtan Sayıner, 1944 Samsun doğumlu.

İktisat fakültesi mezunu olan oyuncu, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe - bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.

15-018.jpg

Filmografisi:

Kabaktanmı Dudaktanmı - 2012
Yağmurdan Sonra - 2010
İki Koca Adam - 2007
Kızarmış Ekmek Demli Çay - 2006
Sevda Tepesi - 2005
Bir Kurşun İkimize Yeter - 2005
Falımda Bir Kız Var - 2004
Yazlıkçılar - 1993
Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
Bizimkiler - 1989
El Kızı - 1989
Biri Ve Diğerleri - 1987
Perihan Abla - 1986
İstanbul 1979 - 1979

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Kral Magazin | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim